måndag 13 september 2010

Rösta med hjärtat

På söndag är det val - ett av Sveriges mest avgörande. Det är nu som det svenska folket ska besluta om vilken ideologisk grund landet ska vila på. För visst är det ideologi det handlar om, och inte om enstaka frågor. Det handlar om vilken människosyn och vilka värderingar vi vill ska prägla vårt samhälle. Vill vi att Sverige ska föra en betongpolitik, där varje människa står ensam, eller vill vi fortsätta vara ett föregångsland när det gäller välfärd för alla och miljöfrågor?

Moderaterna spelar fult. Med helröda tidningsannonser där de riktar sig till "Du som tidigare röstat på socialdemokraterna" försöker de förvirra väljarna. Moderaterna har aldrig varit, och kommer aldrig att bli, ett arbetarparti. Moderaterna har i alla tider motarbetat facket, som finns där får vår skull. Inte när det FLYTER, utan när vi har det som sämst och behöver stöd.

Ett arbetarparti ser till att de som arbetar gör det på trygga, och lika, villkor. Ungdomar ska t.ex. inte tvingas ta jobb till lägre löner. Det skapar inte fler jobbmöjligheter, utan endast fler möjligheter för arbetsgivaren att utnyttja sina anställda. Fokus ska ligga på alla människors trygghet, inte företagens vinstintressen. Ett arbetarparti ska se till att även de som inte har ett jobb också kan leva ett drägligt liv, fram till nästa jobbtillfälle. Att öka klyftorna mellan de som har turen att ha ett fast arbete och de som inte har det skapar inte fler jobb. Det skapar fattigdom och utanförskap.

Tillåts Alliansen sitta i fyra år till kan vi räkna med fler utförsäljningar. Och när dessa väl har gjorts blir det otroligt svårt för staten, som ska värna om våra gemensamma intressen, att återta kontrollen. Det är lätt att riva ner, men svårt att bygga upp. Vill vi ha en välfärd som är drivs av privata vinstintressen eller en välfärd som anpassar sig efter våra behov?

På söndag är det val.

Rösta på ett riktigt arbetarparti. Rösta på Socialdemokraterna.

1 kommentar:

  1. Självklart! Min önskan är en rödgrön regering men hoppet är inte så stort :( Vi får se hur det går..

    SvaraRadera