söndag 15 juli 2012

Hej, kön!

Nu tänkte jag klaga, och bara klaga. Så, jag befinner mig i kära, gamla, Västerås för att äta mat hos föräldrarna. Ikväll skulle jag ut med de finaste av vänner, och självklart var det trevligt; dock fanns det en del störningsmoment.

Kvällen började för det första med ett jävla hatbrott. Sedan när vi väl var inne på puben kom tre män, vid olika tillfällen, fram till vårt bord och var påträngande, trots att jag direkt sa att vi var upptagna och ville vara för oss själva. Det är okej att ragga. Det är okej att ta kontakt med nytt folk i annat syfte än för att ragga. Men det är fan inte okej att inte respektera avvisandet. Så.

Andra delen av detta rage-inlägg tänkte jag ägna åt det här fenomenet med att människor, som uppfattas som kvinnor av omgivningen, aldrig bara får vara människor. Det är gumman, blomman, damen... Ja, ni känner ju säkert igen det.

En av de smått påträngande männen raggade till och med genom att spela på att vi "oskyldiga tjejer" satt där alldeles ensamma. Fo' realz. När jag och vän reste oss upp för att ta oss hemåt fick vi ett "Are you going home, ladies?" Ännu ett fucking "Hej, vaginaperson". Jag och vän går mot busshållplatsen. Jag råkar kasta en blick på en person som går förbi, som då känner att denne måste slänga ur sig ett "Tjena, gummor" Jag trodde inte ens att pluralformen användes om annat än... faktiska gummor.

Jag köper en bussbiljett ur en automat, och när jag är på väg därifrån hör jag ett "Är ni klara, tjejer?"

Jag kan inte ens köpa en bussbiljett utan att bli könad av folk. Nu kanske det framstår som att allt detta förstörde min kväll, men det kom det inte ens i närheten av att göra (pga underbart sällskap). I efterhand är det däremot otroligt störande. Och ja, det får mig att känna mig som mindre av en människa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar