måndag 31 december 2012

Farväl 2012!

Att sammanfatta sitt år på det här sättet är förstås mest intressant för den som skriver, men må så vara. Det kan ju finnas en och annan som är nyfiken på det spännande äventyret som är mitt liv, och i så fall får jag väl hälsa er välkomna ombord.

Det känns som att det inte hänt någonting alls i år, fast det i själva verket har hänt en hel del "stort". Jag flyttade hemifrån t.ex. Och till en helt ny stad. Jag förstår mig sällan på mig själv. Å ena sidan pallar jag inte stora förändringar; det gör mig nervös att inte ha koll på sammanhanget jag är i. Å andra sidan känner jag mig nästan konstant uttråkad.

Vi börjar från början då. Förra nyår var kul, men bara den första delen. Under den andra hade jag magont och framtidsångest. Vännen jag hade tänkt flytta ihop med var onåbar, och där var jag... redo att flytta till Göteborg utan att ha någonting alls ordnat för mig.

Till slut hittade jag några människor som sökte inneboende och jag åkte ner till Götet med min far för att gå på visning. Vi hamnade hos det jag trodde var trevliga människor och jag skrev på kontraktet på en gång. Senare visade det sig att jag hamnat hos en galning, och jag hade det mycket jobbigt under en kort tid. Under tiden som jag blev sexuellt trakasserad av en man pluggade jag genusvetenskap -- ah, ödets ironi! Nå, universum log lite mot mig, och jag fick ett förstahandskontrakt, med start i april, samma vecka som jag "bråkade" med mina hyresvärdar (allt medan min älskade vän Markus var där, och räddade mig). Under mars månad sov jag på en madrass hos en annan vän.

Så, Göteborg, Genus, Galning -- Där fick jag till det!

Innan jag blev tvungen att flytta från galningen tog jag också farväl av SSU-Västmanland. I mars var jag på distrikårskonferensen i Västerås stadshus, och fick igenom två (tror jag?) motioner, och missade på de två viktigaste, trots att jag stred för dem. Den ena handlade om sex timmars arbetsdag, och den andra om barnpornografilagstiftningen (hur idiotiskt det är att man kan bli åtalad och dömd för tecknade bilder etc.) Det hade förstås varit roligare att ta farväl av SSU-Västmanland med dessa motioner bifallna, men det blev som det blev. Det är ett fint gäng, det där. Ändå.

1 april flyttade jag till min första lägenhet. Sen avslutade jag genuskursen med VG i alla delkurser, vilket inte var helt fel.

Sommaren började rätt jobbigt, men jag hade tur som hade vänner, som kunde få mig att tänka på annat ibland.  Under sommaren var jag en hel del i Västerås, och en hel del i Göteborg. Jag visade pappa och hans fru runt i min nya hemstad, och firade midsommar där med vänner. Jag och Anna var på Liseberg och hade skitkul. Här är en bild på mig där jag ser kissnödig ut:


















I juli fick jag reda på att jag kommit in på universitetsprogrammet jag sökt till, och i augusti var jag på Stockholm Pride med Anna, för fjärde året i rad.


















Sen började min utbildning med insparksmånaden, där jag bestämde mig för att vara havet i vårt avslutningsspex (Tema "Besättning"). Det vann vi, förstås.


















Jag tycker om att klä ut mig, så jag slänger in en bild till, från Halloween, där jag även efter en hel del alkohol lyckas se rätt mordisk ut:


















Et voila! 2012, det ska bli skönt att lämna dig bakom mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar