torsdag 3 mars 2011

Om de där etiketterna då

Hur många gånger hör man inte folk säga Jag vill inte ha några etiketter på mig, jag vill vara fri, osvosv..? Det har blivit lite av en modefras, som att skrika "PK!" och "Jante!" åt allt man inte tycker om att höra.

Jag är annorlunda på den punkten. Jag råkar faktiskt tycka väldigt mycket om att det finns etiketter som kan sättas på folk. Jag tycker om att sätta etiketter på mig själv. För så här är det: Om du inte gör det, kommer andra att göra det åt dig. Det finns inte ens på kartan att folk kommer att strunta i att kategorisera dig, bara för att du inte vill namnge något som du redan är.

En etikett innebär inte automatiskt att någon har rätten att avfärda dig enbart på grund av den. Det innebär inte heller att jag kommer att sluta ställa frågor om dig för att jag tror mig redan veta allt - tvärt om. Om du, som jag, kallar dig för socialist kommer jag att fråga mer. Vi kan lära känna varandra på ett djupare plan, eftersom att etiketterna ger oss ett tydligt utgångsläge för vår diskussion.

Och att jag, i egenskap av kontrollfreak, blir lugnare av att ha struktur i min tillvaro och bland folket i den är bara bonus, va.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar