fredag 9 september 2011

Regeringens ansvarsfulla politik

Jag ska nu ta och berätta för er, mina vänner, varför det ibland hörs säga att vår regering är mer pålitlig än oppositionen (förutom den allra mest självklara anledningen: för att den är det).

Jag tycker att det är ansvarsfullt att genomföra jobbskatteavdrag, efter jobbskatteavdrag, efter jobbskatteavdrag... och på så sätt krympa vår gemensamma pott. För att extra cash i plånboken (och en avgiftsbaserad välfärd istället för en skattefinansierad) är nice.

Jag tycker att det är ansvarsfullt att sänka krogmomsen, och skära ner ytterligare på den där löjliga skattefinansierade välfärden. För att. Restaurangägare kommer att vilja anställa fler. Typ några stycken, men säkert mycket kompetenta (Sänkningen av krogmomsen KAN leda till 10 000 nya jobb. Vad kallar man det... krydda?)! (Och mat är kul. Ej att förglömma).

Jag tycker att det är ansvarsfullt att vänta med att ge pensionärerna skattelättnader. För att de jävlarna inte jobbar. Fy fan.

Och oerhört, oerhört ansvarsfullt är det att låta människor betala för sina egna förbannade mediciner. En höjd frikortsgräns betyder mycket för avvecklandet av den heltokiga skattefinansierade välfärden, som plågat Sverige så.

"Han framhåller att det inte är statens ekonomi som stärks.
- De här medlen ska gå oavkortat till att stärka vården. Det handlar om 1 miljard kronor som går till landstingen."
Göran Hägglund berättar varför det är klokt att låta sjuka betala för vården. För att jag inte är sjuk, liksom.
För att politik handlar om att prioritera rätt, och det gör regeringen.

Eller inte. Alls.

2 kommentarer: