tisdag 8 januari 2013

Sluta håna centerns utkast till idéprogram

Jag får väl börja med att påminna om att jag fortfarande ogillar centerpartiet, så att ni inte ska behöva sitta och fundera på det. Jag har låtit bli att kommentera detta oh so upprörande utkast för att jag själv inte tycker att det är särskilt upprörande. Visst är biten om platt skatt och slopad skolplikt tossig och något jag inte håller med om, men resten var ju... rätt bra. Det är tråkigt att se en massa socialdemokrater och socialister i min fb-feed håna förslagen om fri invandring och månggifte, som att det vore totalt orimligt. Jag personligen har svårt att se hur man kan påstå sig stå för internationell solidaritet och samtidigt inte ha fri invandring som långsiktigt mål. De centerpartister som ställer sig bakom förslaget säger själva att detta är menat att vara en vision, och inte någonting som ska införas just precis imorgon.

Ännu tråkigare blir det att se människor uppröras över förslaget om månggifte. Samma personer som vid tidigare tillfällen lyft människors lika rätt till kärlek, oavsett sexuell läggning, kan nu sitta och skratta åt de människor som faller utanför den heliga ramen om tvåsamhet. Jag skulle vilja bli arg, men jag känner mig mest sårad. Att ha andra sexuella preferenser än heterosexuella är idag för de flesta inte provocerande alls, så länge man fortfarande drömmer om villa, ett livslångt äktenskap med en person, att ha två barn, en jävla hund, och att ligga på vaniljvis.

Det är synd att dessa bitar troligtvis kommer att strykas ur idéprogrammet pga människors förbannade myskonservatism.

Men ni socialdemokrater och socialister; Ni vet bättre än så här.


3 kommentarer:

  1. Underskatta inte myskonservatismen. Den ger svaga och idébefriade människor möjlighet att ta kampen mot såväl feministfittor och tokliberaler som syndikalistjävlar, kåmmmönister och avvikande som tack vare myset har ännu lägre status än de själva.

    SvaraRadera
  2. Jag tänkte ganska precis samma tankar igår när min FB-feed fylldes av raljans.

    SvaraRadera