måndag 15 april 2013

Black Belt Jones (1974)
Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och sett "Black Belt Jones". Jag började faktiskt kolla på den redan förra veckan, vilket var ett misstag pga att jag var så trött att jag lyckades somna mitt i. I och med att jag länge har haft uppfattningen att en film måste ses i sin helhet vid ett och samma tillfälle för att den ska kunna bedömas ordentligt, har jag haft svårt att motivera mig själv till att se del två. "Den kommer ändå inte vara lika bra som den hade varit om jag sett allt på en gång".

Nu har jag sett den. Hela "Black Belt Jones"! Trots att det var i två omgångar vågar jag ändå säga att det är en sevärd film, med en hel del fantastiska repliker. Pinky, den inte så skurkaktiga skurken, kom nog med de allra bästa:

"Choose money over honey? Shiiiiit. Man, you can pull out my groin, just gimme that coin! Man, I'd rather be dead than not have any bread! Pinky's mama didn't raise no fool!"

Att det skulle göras en grej av att filmens enda badass-kvinna var just en badass-kvinna var väl inte heller så oväntat, men visst var det underhållande!

Som när hon blir tillsagd att "do those dishes or something" istället för att lägga sig i det viktiga karlagörat. Då skjuter hon helt enkelt sönder disken och svarar med ett "They're done". 


Som vanligt tänker jag att det hade varit trevligt med fler kvinnor, men det var väl tur att Sydney, badass-kvinnan, var allt annat än hjälplös. 

Rolig film! Se den!

2 kommentarer:

  1. Nu glömmer du ju filmens andra badass kvinnor - Pop Birds flickvän, t.ex., och Black Belts bikiniarmé på studsmatta.

    SvaraRadera
  2. Haha, ja, fan vad dumt av mig! Måste sluta sova under film och sova på nätterna istället. Men jo, bikinikvinnsen minns jag väl nu. Det var väl bara ett så.. Random inslag. Precis som Black Belt och Syneys lilla romans. Det var inte så sammanhängande alltid, men, det är klart, det kan ju ha spelat roll att jag somnade mitt i... Äsch då. Står dock fast vid att fler kvinnor, i huvudroller, hade varit trevligt!

    SvaraRadera